Algemene fysiotherapie

GleichgewichtstrainingAlgemene fysiotherapie betreft alle klachten in houding en bewegen van het ‘bewegingsapparaat’ (spieren, botten, gewrichten), die herkenbaar zijn als pijn, stijfheid, krachtverlies en bewegingsbeperking. Hierdoor wordt u beperkt in dagelijkse activiteiten (bijv.  lopen, fietsen, tillen),  participatie van werk, sport of hobby’s.

Wij adviseren, begeleiden en behandelen u aan deze klachten. De therapie is gericht op het behandelen van de specifieke problemen én de oorzaak hiervan.

De meest gebruikte behandelmethode is bewegingstherapie. Bewegingstherapie richt zich op het actief trainen van het lichaam, met als doel om de spierkracht te vergroten, bewegingsmogelijkheid te vergroten, het aanleren van een betere houding en (romp)stabiliteit of het verbeteren van de conditie. Naast het oefenen tijdens de behandeling, verwachten we dat u ook thuis traint, om de resultaten te vergroten. Wij stellen een gericht oefenschema voor u op en passen deze aan naarmate de belastbaarheid toeneemt. Ter ondersteuning gebruiken wij regelmatig tape- en bandagetechnieken.

Aanvullend op de bewegingstherapie kan de behandeling bestaan uit voorlichting, advies en massage.

Happy senior couple lifting dumbbells on exercise ball